Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Η ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ του windsurfer …


Γράφει ο Σίμος Ναλμπάντογλου
Προπονητής ιστιοπλοΐας Windsurf
SUP  Instructor



email : info.active.sport.club@gmail.com

www.active-sport.eu



Η ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ του windsurfer  …

Αγοράζοντας μια πλαστική κενή εργαλειοθήκη 50 εκατοστών μήκος από ένα μαγαζί σιδηρικών, λύνονται πολλά από τα προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζετε στα εξαρτήματα του εξοπλισμού σας.


Στο επάνω μέρος της εργαλειοθήκης, στις πολλές πλαστικές θήκες που διαθέτει, μπορείτε να βάλετε ανοξείδωτες βίδες και ροδέλες για τις δέστρες, τα φινάκια σε διάφορα μεγέθη, βιδωτές βαλβίδες, πλαστικές και μεταλλικές, εργαλεία σε διάφορα μεγέθη για το τριμάρισμα των σύγχρονων πανιών, πλαστικές πόρπες εάν τυχόν χαθούν ή σπάσουν οι πόρπες από τον γάντζο σας και γενικά οτιδήποτε άλλο θεωρείται χρήσιμο για εσάς.


Τις βίδες και τις ροδέλες μπορείτε να τις προμηθευτείτε από καταστήματα τα οποία πωλούν αποκλειστικά βίδες σε διάφορα μεγέθη και ποιότητες. Όμως καλό είναι να αγοράζετε πάντα ανοξείδωτες παρόλο που είναι πιο ακριβές.


Στην εσωτερική πλαστική θήκη (φωτ.1) τοποθετείτε τα κατσαβίδια σας σε διάφορα μήκη και διαφορετικές μύτες, τα υλικά επισκευής όπως εποξικές κόλλες δύο συστατικών (10 λεπτών χρόνο κόλλησης με τις αντίστοιχες σπάτουλες για την πρόσμιξή τους), την εποξική πλαστελίνη δύο συστατικών για την επούλωση τυχόν χτυπημάτων πάνω στην επιφάνεια των σκαφών σας, διάφορα κοπίδια και μαχαιράκια, ισχυρή κόλλα για την αποτροπή ξεβιδώματος των διαφόρων βιδών, αναπτήρες για το κάψιμο των δύο άκρων των σκοινιών που χρησιμοποιείτε στο δέσιμο των πανιών με τη μάτσα και το άλμπουρο, εφεδρικό σκοινί για το πίσω ακρόματσο και την προέκταση του άλμπουρου, σε διάφορα μεγέθη, κόλλα για νεοπρέν για τυχόν επισκευή και κόλληση της στολής σας, αυτοκόλλητη ταινία αλουμινίου, ράουλα, πλαστικά προστατευτικά για τα άλμπουρα, διάφορες λίμες για τη λείανση της ακμής των fin από τυχόν χτυπήματα, μέτρο, μαρκαδόρους και μεταλλική λαβή για το τριμάρισμα των πανιών.


Στην κυρίως εργαλειοθήκη (φωτ.2) μπορείτε να έχετε διάφορα, γάντια, σκάτζες, προστατευτικά βάσης, κολλητικές ταινίες για τυχόν σκισίματα του μονοφίλμ των πανιών σας και διάφορα ντουκόχαρτα και γυαλόχαρτα.
Σε όλα τα παραπάνω μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να προσθέσετε και να αφαιρέσετε ό,τι εσείς νομίζετε. Τις εποξικές κόλλες μπορείτε να τις βρείτε σε μαγαζιά σιδηρικών και σε μεγάλα super markets.

Η μάρκα από τις εποξικές κόλλες που είναι δοκιμασμένες αλλά και αξιόπιστες, είναι της εταιρίας Bison.








Copyright  Συμεών Ναλμπάντογλου – Active Sport Academy , 1995 – 2015

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση , η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή η απόδοση κατά παράφραση ή διασκευή  του περιεχομένου του άρθρου  με οποιοδήποτε τρόπο , μηχανικό , ηλεκτρονικό , φωτοτυπικό , ηθογραφικό ή άλλο , χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη . Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.