Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Η λίμνη Garda Lake Garda (Lago di Garda)



Γράφει ο 
Σίμος Ναλμπάντογλου 
Προπονητής ιστιοπλοΐας Windsurf

Εκπαιδευτής Active Sport Academy

Facebook Active Spoprt School windsurfing
www.active-sport.eu




Η λίμνη Garda - Lake Garda (Lago di Garda)




Η λίμνη Garda βρίσκεται στην  βόρειο Ιταλία, στα σύνορα της  Lombardia, Veneto και Trentino Alto Adige. Λόγω της φυσικής ομορφιάς της, το εντυπωσιακό τοπίο και τον αξιόπιστο θερμική ανέμο, η Λίμνη Garda είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία windsurfing στην Ευρώπη.


Υπάρχουν δύο είδη ανέμων  εδώ: ο  Ora και ο Vento

Ο Ora είναι ένας θερμικός άνεμος που φυσά από το νότο γύρω στο μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα. Εμφανίζεται  όταν ο ήλιος ζεσταίνει τις οροσειρές προς το Βορρά  , τις Άλπεις , όπου  προκαλείται  ο αέρας να αυξηθεί. Το Ora φτάνει συνήθως περίπου 4-5 Μποφόρ στο βόρειο τμήμα της λίμνης Garda κοντά στο Torbole και την Riva.

Ο Vento (ονομάζεται επίσης ως Peler) είναι ένας βόρειος άνεμος που φυσάει νωρίς το πρωί. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα βουνά κρυώνουν  και ο θερμός αέρας υποχωρεί  προς την κοιλάδα του Po στον νότο. Η διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στα κρύα βουνά και την ζεστή κοιλάδα δημιουργεί αυτόν τον άνεμο, το οποίο ρέει προς τον νότο μέσω της κοιλάδας προς την λίμνη Garda.




 Ο Vento μπορεί να φτάσει μέχρι τα 6-7 μποφόρ. Χάνει σε δύναμη όταν  ο ήλιος θερμαίνει τα βουνά. Έτσι, για να κανείς windsurf θα πρέπει να σηκωθείς  νωρίς το πρωί , αν θέλετε να πιάσεις τον ανεμο  Vento……



Windsurf σχολές
Υπάρχουν πολλές σχολές  windsurf στη λίμνη Garda, όπου μπορείτε να νοικιάσετε τον εξοπλισμό. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες:
Το Surf Center Marco Segnana (www.surfsegnana.it) – αρκετές σχολές  είναι στα καλύτερα σημεία της λίμνης Garda. Η σχολή  είναι κοντά στις εκβολές του ποταμού Sarca μεταξύ στο Torbole και την Riva, η δεύτερη σχολή κοντά στο  Hotel Paradiso προς την έξοδο του δρομου από  το  Torbole προς την Malcesine. Η τρίτη  σχολή  είναι στο Riva del Garda στο Camping Bavaria  καιη  τέταρτη  - στην παραλία Lido  της λίμνης Molveno.




Vasco Renna Surf Center (www.vascorenna.com) - βρίσκεται στο κέντρο της Torbole.



Circolo Surf Torbole (www.circolosurftorbole.com)





Surf Center Lido Blu (www.surflb.com) - που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά στις όχθες του ποταμού Sarca όταν εισέρχεστε στην  λίμνη .

Copyright  Συμεών Ναλμπάντογλου – Active Sport Academy , 1995 – 2015

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση , η αναπαραγωγή , ολική  , μερική ή περιληπτική , ή η απόδοση κατά παράφραση ή διασκευή  του περιεχομένου του άρθρου  με οποιοδήποτε τρόπο , μηχανικό , ηλεκτρονικό , φωτοτυπικό , ηθογραφικό ή άλλο , χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη . Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.