Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Βασιλική Λευκάδας







Γράφει ο Σίμος Ναλμπάντογλου 

Προπονητής ιστιοπλοΐας Windsurf

Εκπαιδευτής Active Sport Academy


www.active-sport.eu




Η Βασιλική είναι παγκοσμίως γνωστή ως ο… παράδεισος του windsurfing. Η παραλία της Βασιλικής συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δέκα καλύτερες του κόσμου και στις τρεις καλύτερες της Ευρώπης και καλύπτει σχεδόν όλες τις ανάγκες των «απανταχού φίλων» του σπορ.

Η περιοχή του Ιονίου τους καλοκαιρινούς μήνες «δροσίζεται» με τη βοήθεια των θερμικών ανέμων (μαΐστρος - mistral). Οι άνεμοι αυτοί μαζί και με τη μορφολογία της περιοχής, είναι η αιτία για τις πολύ καλές στατιστικές αέρα που επιτρέπουν στους windsurfers να «απογειώνονται» με νέα κόλπα και μανούβρες.

Κάθε μεσημέρι, ο θερμικός αέρας ERIC, εμφανίζεται και δυναμώνει σταθερά μέχρι αργά το απόγευμα. Το φαινόμενο είναι πραγματικά εντυπωσιακό και η θέα των windsurfers που σκίζουν τα κύματα είναι μοναδική ακόμα κι αν δεν ανήκετε στους λάτρεις του σπορ.

Σε ένα κλειστό κόλπο, που το πρωί είναι ιδανικός για την εκμάθηση των αρχαρίων L1 και L2 καθώς έχει 1 – 2bf , με ελάχιστο κύμα, θάλασσα αρκετά ρηχή και μετά το μεσημέρι η διεύθυνση του ανέμου αλλάζει κατεβαίνοντας από το βουνό και έτσι πολλοί φίλοι του σπορ τον αποκαλούν «Eric ή φαινόμενο», αλλάζει και η θάλασσα που μέχρι εκείνη την ώρα είναι ήσυχη και δίνει σε όλους το σύνθημα για να απολαύσουν το δυναμικό σπορ του windsurf με ανέμους έως και 8 bf για τα επίπεδα L3, L4 & L5.

Η δύναμη του αέρα κυμαίνεται από τα 4 έως και τα 6 bf  και τις πολύ καλές μέρες τα 7 - 8 bf. Η Βασιλική είναι ένας σερφότοπος που είναι ιδανικός για όσους θέλουν να εξασκηθούν στο freeride, στο slalom και στο freestyle με συνθήκες side shore. Η ύπαρξη πολλών σχολών windsurfing και εξειδικευμένων καταστημάτων για το σπορ κάνει τα πράγματα εύκολα για όσους θέλουν να δοκιμάσουν ή να εξελιχθούν στο άθλημα.


Η Βασιλική είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο τουριστικής κίνησης του νησιού, μετά το Νυδρί. Ο όρμος της Βασιλικής, ανάμεσα στο ακρωτήριο Κάβο Δουκάτο στα δυτικά και το ακρωτήριο Λιψό στα ανατολικά, αποτελεί πόλο έλξης για τους φίλους του windsurf καθώς βρίσκονται πολλά windsurf clubs, το ένα δίπλα στο άλλο. Η περιοχή προσελκύει όλες τις ηλικίες λόγω του σπορ. Επίσης, η Βασιλική αποτελεί αφετηρία για εξόρμηση σε γειτονικές παραλίες με πλωτά μέσα.















Copyright  Συμεών Ναλμπάντογλου – Active Sport Academy , 1995 – 2015

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή η απόδοση κατά παράφραση ή διασκευή  του περιεχομένου του άρθρου  με οποιοδήποτε τρόπο , μηχανικό , ηλεκτρονικό , φωτοτυπικό , ηθογραφικό ή άλλο , χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη . Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.