Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Κράμπες στο windsurfing

Γράφει ο Σίμος Ναλμπάντογλου 
Προπονητής ιστιοπλοΐας Windsurf

Εκπαιδευτής Active Sport Academy

www.active-sport.eu






Κράμπες στο windsurfing

Όλοι οι σερφίστες έχουμε βιώσει τις κράμπες , κατά την διάρκεια του windsurf …. Μας πιάνουν κατά την διαδικασία του waterstart , των αλμάτων , λιγότερο κατά το beachstart ,  κατά την ποριά μας  όταν έχουμε τα πόδια μας στις δέστρες με έντονο  κυματισμό και γενικότερα όταν ο οργανισμός έχει εξαντλήσει τα αποθέματα καλίου και μαγνησίου προς το τέλος της προπόνησης με αποτέλεσμα να γίνονται ακούσιες και επώδυνες συσπάσεις των μυών που εμφανίζονται κυρίως στα πόδια .
Στα σημεία όπου εμφανίζονται οι κράμπες συγκεντρώνονται  γαλακτικό οξύ, που προκαλούν τοπικά σκλήρυνση και συρρίκνωση της μυϊκής μάζας, καθώς και έντονο πόνο.

Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ΚΑΙ να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας από αυτό το φαινόμενο ;

Πρόληψη.

Σωστή ενυδάτωση πριν μπείτε για προπόνηση  , τουλάχιστον μισό λίτρο …. νερού. Το σώμα μας χρειάζεται περίπου 2 λίτρα ποσίμου νερού την ημέρα. Τους καλοκαιρινούς μήνες λόγο της εφίδρωσης η ποσότητα ανεβαίνει στα 3.5 λίτρα ημερήσιος .

Η ποσότητα που λαμβάνουμε γίνετε ΚΑΤΑ ΤΑΚΤΑ χρονικά διαστήματα κατά την διάρκεια της ημέρας .

Προσοχή στο καφέ γιατί είναι διουρητικός και έτσι έχουμε   ΑΝΤΙΘΕΤΑ αποτελέσματα .


  Τροφές που περιέχουν Μαγνήσιο:

- Μπανάνες , Σουσάμι , Ηλιόσποροι

 Ο οργανισμός μας χρειάζεται καθημερινά: 
Για τις γυναίκες: 300 mg Μαγνήσιο
Για τους άνδρες: 350 mg Μαγνήσιο

Τροφές που περιέχουν Κάλιο:

Σπανάκι, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, οι ντομάτες, τα μανιτάρια, βερίκοκα, μπανάνες, πορτοκάλια το κοτόπουλο), κάποια ο σολομός, ο  τόνος , το γάλα, το γιαούρτι, οι φακές και τα φασόλια.



 Ο οργανισμός μας χρειάζεται καθημερινά:
Για τις γυναίκες: 3,1 g Κάλιο
Για τους άνδρες: 3,5 g Κάλιο

Streching και Μασάζ
Κάνοντας διατάσεις και μασάζ μερικά λεπτά πριν μπούμε στο νερό βοηθάμε τους μυς μας να "ζεσταθούν". Επίσης, οι μυς διατηρούν την ελαστικότητά τους και είναι χαλαροί, πράγμα που βοηθάει πολύ στην αποφυγή κράμπας.




Copyright  Συμεών Ναλμπάντογλου – Active Sport Academy , 1995 – 2015

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση , η αναπαραγωγή , ολική  , μερική ή περιληπτική , ή η απόδοση κατά παράφραση ή διασκευή  του περιεχομένου του άρθρου  με οποιοδήποτε τρόπο , μηχανικό , ηλεκτρονικό , φωτοτυπικό , ηθογραφικό ή άλλο , χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη . Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.