Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Aloha !!!!!

Γράφει ο Σίμος Ναλμπάντογλου 
Προπονητής ιστιοπλοΐας Windsurf

Εκπαιδευτής Active Sport Academy
www.active-sport.eu






Aloha στην γλώσσα της Χαβάης σημαίνει' αγάπη', ' ειρήνη',  'συμπόνια' . Από τα μέσα του 19ου αιώνα, έχει  χρησιμοποιηθεί ως  αγγλικός χαιρετισμός του ' γεια σου' και  'αντίο' . "Aloha" επίσης είναι το  ψευδώνυμο της Χαβάης, το "Aloha state."



Η φιλοσοφία των Χαβανέζων και των άλλων κατοίκων της Πολυνησίας είναι κατά κάποιο τρόπο αποτυπωμένη στους χορούς τους και γι’ αυτό είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντες. Λουλουδένια στεφάνια στα μαλλιά, φούστες από χόρτο, και λουλουδένια κολιέ. Σύμφωνα μάλιστα με τη φιλοσοφία των ιθαγενών, ο σκοπός της ζωής του ανθρώπου είναι μόνον ένας, η χαρά

Η χαρά, λοιπόν. Αυτό το πολυπόθητο συναίσθημα που αναβλύζει από την καρδιά μας φωτίζοντας κάθε γωνιά της ύπαρξής μας ήταν πάντα το ζητούμενο από όλους τους ανθρώπους.


Οι ειδικοί ερευνητές που μελέτησαν τον πολιτισμό της Χαβάης και των άλλων νησιών του Ειρηνικού, διαπίστωσαν ότι αυτά είναι τα γνωρίσματα των υγιών προσωπικοτήτων. Οι δυτικοί ψυχολόγοι τα ονομάζουν ‘’Πέντε Μέγιστες Εκδηλώσεις’’ και παρατηρούν ότι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος ενός ψυχοσωματικά υγιές ατόμου αποτελώντας παράλληλα, παράγοντες εξάλειψης της κατάθλιψης. Κατόπιν όλων αυτών, μπορούμε να ταξιδέψουμε νοερά ως εκεί και να μάθουμε τι κρύβεται πίσω από τα πέντε γράμματα του περίφημου χαβανέζικου χαιρετισμού ‘’αλόχα’’ αλλά και μέσα στα βαθιά συμβολικά έθιμα των ιθαγενών του Ειρηνικού.


Copyright  Συμεών Ναλμπάντογλου – Active Sport Academy , 1995 – 2015

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή η απόδοση κατά παράφραση ή διασκευή  του περιεχομένου του άρθρου  με οποιοδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηθογραφικό ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη . Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Gsm  +306977347038 Wind,    +306984387847 Cosmote,    +306940411147 Vodafone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.