Angelochori bay

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015

Η κλάση Bic Techno 293

Γράφει ο Σίμος Ναλμπάντογλου 
Προπονητής ιστιοπλοΐας
SUP InstructorFacebook Active Sport Club watersports

www.active-sport-club.eu


Η κλάση Bic  Techno T293 One Design 


Σε μια παγκόσμια τάση σε ειδικευμένα windsurf σκάφη από το 2000 και μετέπειτα, όλοι οι παραγωγοί σκαφών στράφηκαν στην Άπω Ανατολή για την παράγωγη αυτών ….. όμως η  BIC Sport επέλεξε να κάνει τα πράγματα πολύ διαφορετικά, επικεντρώνοντας τις προσπάθειες σε ένα πιο περιορισμένο φάσμα προϊόντων, επενδύοντας σε μεγάλο βαθμό στην ίδρυση μονοτυπία / formula αγώνων, καθώς και με τη διατήρηση της παραγωγικής της στη Γαλλία, ώστε να ανταποκρίνεται γρήγορα στις ανάγκες του windsurf αλλά και  στις μεταβαλλόμενες τάσεις του αθλήματος, χρησιμοποιώντας τη μοναδική αλλά και πολύ αποτελεσματική μονάδα παραγωγής της. Η κλάση T293 One Design

Τώρα διεθνώς εγκεκριμένο το μονότυπο σκάφος για αθλητές κάτω των 17 ετών,  το Techno 293 One Design έχει εμπορικά εκτιναχτεί  μέσα σε λίγα μόλις χρόνια στα ύψη !!!  Σήμερα, περισσότερα από 8.000 σκάφη 293s Techno πλέουν κάπου στον κόσμο, με συνεχόμενη ανοδική τάση  …... Το 2012 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη  στο Medemblik, η  Ολλανδία, συγκέντρωσε περισσότερους από 340 αθλητές  από 26 χώρες και 6 ηπείρους. Αυτό δείχνει πως η κλάση  έχει καθιερωθεί και η δυναμική  που προκάλεσε, δημιουργώντας η Techno 293 OD δεν είναι απλά ο μεγαλύτερος στόλος windsurf, αλλά ένας από τους μεγαλύτερους στόλους σε ολόκληρο το  άθλημα της ιστιοπλοΐας σε όλο τον κόσμο !!!!


θέλετε να αγωνιστείτε επί ίσοις όροις με εξοπλισμό υψηλής ποιότητας, σε λογική τιμή και χωρίς να μπερδεύεστε στην τρελή κούρσα των windsurf εξοπλισμών, η κλάση Techno 293 OD είναι του σκάφους σας! 


Το σκάφος .
Αυτό που βοήθησε το Techno 293 OD να γίνει μια τέτοια επιτυχημένη κλάση ήταν η γενική απόδοση του σκάφους και ο  εύκολος έλεγχος. Με  αρκετά λίτρα και μέτριο περίγραμμα, το Techno 293 OD παρέχει μια σταθερή πλατφόρμα για να μάθουν να windsurfH  καρiνα  παρέχει τη σταθερότητα στην πλεύση και κάνει τα όρτσα εύκολη υπόθεση σε μέτριο άνεμο. Σε χαμηλής έντασης ανέμους το μήκος των 3 m βοηθά το σκάφος πραγματικά να γλιστρήσει μέσα στο νερό, κάνοντας το windsurfing μια συναρπαστική επιλογή σε συνθήκες υποπλάνισματος. Μόλις ο άνεμος αυξηθεί, η γάστρα βοηθά στην ενίσχυση της ταχύτητας, με αποτέλεσμα το σκάφος να ξεκολλήσει από το νερό και να αρχίσει να αναπτύσσει ταχύτητα (πλανάρισμα) ξεκινώντας η διαδικασία ιστιοπλοΐας !!!

Η ελαφριά και συμπαγής κατασκευή του σκάφους εξασφαλίζουν ότι η απόδοση και η αντοχή παραμένουν ακόμα και μετά από εντατική χρήση. Ξέχωρα από τον ανταγωνισμό, το Techno 293 OD είναι ιδανικό για τη μάθηση και την ψυχαγωγία του funboarding. Αυτή η ευελιξία επιτρέπει στους συλλόγους να μειώσουν  τα πάγια έξοδα τους και το κόστος του εξοπλισμού τους, έχοντας μόνο ένα μοντέλο σκάφους από την εκμάθηση μερί και τους αγώνες. Με εξαρτήματα υψηλής ποιότητας, είναι πραγματικά μια αξιόπιστη αθλητική λύση, σε όλες τις συνθήκες νερού & ανέμου.


Προδιαγραφές

Εξοπλισμός

Μήκος293 cm
Πτερύγιο  Ride 46 cm
Πλάτος79 cm
Finbox  Deep Tuttle
Όγκος205 litres
Dagger system 60cm
Βάρος13.0kg
Ιδανικό Πανί  m2 2.5 - 7.8
Κατασκευή ACE-TEC
Δέστρες 4


Το πανί .

Για την στήριξη και την ανάπτυξη της κλάσης Techno 293 OD, η BIC Windsurf  ανέπτυξε το πακέτο εξοπλισμού One Design Rig για χρήση ειδικά από τους νεαρούς αθλητές της OD κλάσης. Αυτό το πακέτο εξοπλισμού σχεδιάστηκε ΕΙΔΙΚΑ για αγωνιστική χρήση σε ένα μεγάλο  φάσμα ανέμου που αντιπροσωπεύουν το καλύτερο δυνατό συμβιβασμό μεταξύ χαμηλής έντασης ανέμου (συνθήκες pumping) αλλά και σε δυνατούς αέρηδες
Οι προδιαγραφές αυτών των πανιών είναι :


Άνεμος από 6 έως 30 κόμβους, 6 μπανέλες με 2 κάμπερ, για καλύτερο συνδυασμό βάρους και απόδοσης.
Ένα πολύ σταθερό προφίλ στο πανί, για εύκολη χρήση, έλεγχο στον δυνατό άνεμο ώστε να μην έχει παραμορφώσεις.Ανθεκτικά υλικά κατασκευής το X-Ply σε σημεία που δέχονται ιδιαίτερη καταπόνηση … ανθεκτικό μανίκι πανιού, έτσι ώστε τα πανιά One Designνα είναι τα απόλυτα εργαλεία για να κερδίσουν την ρεγκάτα…..Προδιαγραφές   Πανιών


Μέγεθος 5.8 m2
Μέγεθος  6.8  m2
Μέγεθος  7.8 m2
Υλικό Monofilm
Υλικό Monofilm
Υλικό Monofilm
Άλμπουρο 432
Άλμπουρο 462
Άλμπουρο 492
Μάτσα 190 cm
Μάτσα 210 cm
Μάτσα 223 cm
Μπαλένες 6
Μπαλένες 6
Μπαλένες 6
Κάμπερ 2
Κάμπερ 2
Κάμπερ 2
Vario Top  ΝΑΙ
Vario Top  ΟΧΙ
Vario Top  ΟΧΙ

SAF Status
International
Year of status
2006
Type
Windsurfing
No. of Crew
1
Designer
Fabien Vollenweider
Year Designed
2005
Hull Length
2.93 m
Beam Length
0.79 m
Mainsail Area
Min - 5.5, Max - 7.8
Boat Weight
13 kg
Hull Weight
12.5 kg
Volume
205 litresTECHNO 293 CLASS ASSOCIATION

ISAF Status: International
Class Secretary: 
Ceri Williams
President: 
Ezio Ferin

Techno 293 Class Association
IWA, Mengham Cottage
Mengham Lane
Hayling Island
PO11 9JX
Great Britain
Tel: 
+44 23 9246 8831
Email: 
T293@internationalwindsurfing.com

Copyright  Συμεών Ναλμπάντογλου – Active Sport Academy , 1995 – 2018

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή η απόδοση κατά παράφραση ή διασκευή  του περιεχομένου του άρθρου  με οποιοδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηθογραφικό ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη . Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.