Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ

Γράφει η Μαρία Ευαγγέλου
Σύμβουλος διατροφής

e-mail mariaeuaggelou@yahoo.gr
mariaevagelou.blogspot.gr








Υδατάνθρακες: η κατανάλωση υδατανθάκων προκειμένου να διατηρηθεί η ένταση της άσκησης σε υψηλά επίπεδα, συστήνεται σε αθλήματα που διαρκούν μία ώρα ή και περισσότερο καθώς επίσης  και σε αθλήματα υψηλότερης έντασης και μικρότερης διάρκειας. Ένα τέτοιο άθλημα είναι το  windsurfing.

 Η κατανάλωσή τους διατηρεί υψηλά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και αυξάνει την απόδοση.

Καλό είναι να προσλαμβάνονται απ τον οργανισμό ανα 20 λεπτά περίπου ενώ  η μέγιστη ααπορρόφησή τους επιτυγχάνεται όταν είναι σε μορφή ζακχάρων.

Μεγάλη σημασία κατά τη διάρκεια της προπόνησης παίζει η ενυδάτωση του οργανισμού. Κάτι τέτοιο το καταφέρνουμε με το νερό και την κατανάλωση ροφημάτων πλούσια σε ηλεκτρολύτες.


Επίσης μικρές ποσότητες φρούτου (πχ ½ μπανάνα) ή μπάρα ενέργειας  κατά τη διάρκεια της άσκησης προλαμβάνουν την κόπωση και διατηρούν  υψηλά τα επίπεδα ενέργειας.


Copyright  Συμεών Ναλμπάντογλου – Active Sport Academy , 1995 – 2015

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση , η αναπαραγωγή , ολική  , μερική ή περιληπτική , ή η απόδοση κατά παράφραση ή διασκευή  του περιεχομένου του άρθρου  με οποιοδήποτε τρόπο , μηχανικό , ηλεκτρονικό , φωτοτυπικό , ηθογραφικό ή άλλο , χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη . Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.