Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

5 συμβουλές για τον SUP εξοπλισμό σου…




Γράφει ο Σίμος Ναλμπάντογλου 
Προπονητής ιστιοπλοΐας Windsurf
SUP  Instructor

Είσαι Αρχάριος και θέλεις να ξεκινήσεις το SUP ?

Το SUP φαίνεται σε γενικές γραμμές εύκολο . Ο κάθε ένας μπορεί να δοκιμάσει και να αρχίσει να διασκεδάζει. Όμως υπάρχουν διάφοροι κίνδυνοι όπως το σκάφος του φίλου σου που σου το δάνεισε για να κάνεις SUP ΟΜΩΣ είναι αρκετά μικρό για εσένα με αποτέλεσμα να απογοητευτείς…



Είναι ΠΟΛΥ σημαντική η ΣΩΣΤΗ επιλογή του εξοπλισμού. Η διασκέδαση ΑΛΛΑ και η ΠΤΩΣΗ μέσα στο νερό είναι ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ. Σας δίνω πέντε  ( 5 ) συμβουλές για την επιλογή του πρώτου σας εξοπλισμού SUP.



1) Η σταθερότητα. Eίναι ο κυριότερος παράγοντας στην επιλογή του σκάφους. Όσο μεγαλύτερο ΚΑΙ φαρδύτερο τόσο το καλύτερο. Ένα σκάφος 9 (feet) μήκος και 28 (ίντσες) φάρδος ΣΙΓΟΥΡΑ θα είναι μια μεγάλη απογοήτευση για έναν αναβάτη 80 κιλών. Τα λίτρα του σκάφους σας πρέπει να είναι στην αρχή 2,5 φορές περισσότερα από το βάρος σας. Παράδειγμα : αναβάτης με βάρος 80 κιλά, όγκος σκάφους 80 χ 2,5= 200 λίτρα.


2) Σκάφος.   Όμως ένα 10,2 (feet) μήκος και 32 (ίντσες) φάρδος είναι μια ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ επιλογή ….. Η πρώτη σας αγορά είναι ένα μεγάλο allround σκάφος. Η πρόοδος σας θα είναι γρήγορη και ΙΣΩΣ χρειαστεί να αλλάξετε σκάφος ΟΜΩΣ το παλιό σας θα είναι ιδανικό ΩΣΤΕ να το δώσετε και να δοκιμάσουν οι φίλοι σας ….. ΤΟ SUP είναι ένα σπορ διασκέδασης το οποίο μπορείτε να το μοιραστείτε με ΟΛΟΥΣ .


3) Η ανθεκτικότητα Όταν θα ξεκινήσετε θα είσαστε πολύ προσεκτικοί με τον εξοπλισμό σας. Είναι στην αρχή δύσκολο να κουμαντάρετε το σκάφος, θα χτυπάτε την πλώρη, την πρύμνη, το φινακι, καθώς θα το φορτώνετε, το αποθηκεύετε κλπ. Για αυτό υπάρχει η χούφτα στο κέντρο του σκάφους να σας διευκολύνει στην όλη διαχείριση του.



4) Το κουπί. Σε πιο προχωρημένο επίπεδο το κουπί είναι πολύ σημαντικό για την συνολική επίδοση σας. Σαν αρχάριος θα αγοράσετε ένα πλαστικό – αλουμινένιο ρυθμιζόμενο κουπί, το οποίο θα σας συνοδεύσει στα πρώτα σας βήματα στο σπορ 


5) Η τοποθεσία προπόνησης. Ένας κόλπος, ίσως μια λίμνη είναι ένα καλό ξεκίνημα, ο βυθός να είναι ασφαλής χωρίς βράχια, ύφαλους, αχινούς, το βάθος να είναι τουλάχιστον στο ύψος του στήθους, ώστε σε περίπτωση πτώσης να μην τραυματιστείτε. Ο κυματισμός από 0 έως 10 εκατοστά ύψος για τα πρώτα σας βήματα στο σπορ ώστε να μην σας δημιουργήσουν προβλήματα ισορροπίας.



Watersports , Rentals & sessions - Windsurfing , SUP , canoe , SUP/Yoga - Angelohori Beach - Thessaloniki Gsm  +306977347038 Wind,    +306984387847 Cosmote,    +306940411147 Vodafone

 Copyriht  Συμεών Ναλμπάντογλου – Active Sport Academy , 1995 – 2017

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, ή η απόδοση κατά παράφραση ή διασκευή του περιεχομένου του άρθρου  με οποιοδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηθογραφικό ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη . Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.