Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Πώς να φροντίζετε τα windsurf πανιά σας …


Γράφει ο Σίμος Ναλμπάντογλου 
Προπονητής ιστιοπλοΐας Windsurf
SUP  Instructor







Ένα καλό windsurfing πανί μπορεί να διαρκέσει για "πάντα". Ωστόσο, το υλικό Χ-Ply και το μονοφίλμ πρέπει να καθαρίζονται και αποθηκεύονται προσεκτικά. Μάθετε πώς να κάνετε τα πανιά σας να διαρκούν περισσότερο.

Οι χειρότεροι εχθροί των windsurf πανιών είναι η άμμος και η υγρασία, καθώς και τα πιο συνηθισμένα λάθη που συμβαίνουν όταν ξετριμάρετε. Πολλές φόρες οι Windsurfers όταν είναι κουρασμένοι κατά τις κρύες ημέρες του χειμώνα θέλουν να μαζέψουν γρήγορα τον εξοπλισμό τους και να τον βάλουν στο αυτοκίνητο.

Η αλήθεια είναι ότι η φροντίδα του πανιού ξεκινά καθώς τριμάρετε τον windsurf εξοπλισμό . Δώστε προσοχή στις ρυτίδες, στις ατέλειες, στις γρατσουνιές και τα χτυπήματα που μπορεί να έχουν σαν αποτέλεσμα το σκίσιμο του πανιού σας στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθείστε τους παρακάτω κανόνες , ώστε να κρατάτε σε καλή κατάσταση τα πανιά σας.

1. Να δένετε τα πανιά σας πάνω στο γρασίδι .

2. Να μην ανεμίζει ΠΟΤΕ το πανί σας στον άνεμο χωρίς να είναι καλά τρομπαρισμένο. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να κάνει ζημία στο monofilm και στο X-Ply.

3. Να αποφεύγετε το πανί, να είναι για μεγάλο διάστημα εκτεθειμένο στον ήλιο, κατά την διάρκεια του τριμαρίσματος αλλά και του ξετριμάρισματος. Ο ήλιος σιγά σιγά καταστρέφει συνολικά όλα τα υλικά του πανιού.

4. Να πλένετε πάντα το πανί σας άσχετα εάν θα το χρησιμοποιήσετε αύριο για προπόνηση ή μετά από έναν χρόνο !!! Εάν είναι δυνατόν να στεγνώσει υπό σκιά.

5. Πάντοτε να ξετριμάρετε το πανί σας μετά την προπόνηση. Τυλίξτε το σχετικά σφικτά και βάλτε το στην σακούλα του.

6. Όταν αποθηκεύετε τα πανιά σας, να τα βάζετε οριζόντια στο έδαφος. Εάν τα αποθηκεύετε κάθετα να το βάζετε με το luff - μανίκι του άλμπουρου στο πάτωμα.


7. Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα windsurf απραξίας αφαιρείτε τυχόν βρωμιές και χώματα με ένα ήπιο απορρυπαντικό και χλιαρό νερό.


windsurf - SUP - canoe - SUP YOGA - snorkeling , Angelohori Thessaloniki Greece

Copyright  Συμεών Ναλμπάντογλου – Active Sport Academy , 1995 – 2017

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή η απόδοση κατά παράφραση ή διασκευή  του περιεχομένου του άρθρου  με οποιοδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηθογραφικό ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη . Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Gsm  +306977347038 Wind,    +306984387847 Cosmote,    +306940411147 Vodafone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.