Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Γυμναστική – Υγεία και SUP

Γράφει ο Σίμος Ναλμπάντογλου

Προπονητής ιστιοπλοΐας Windsurf
SUP  Instructor


Facebook Active sport Club

email : info.active.sport.club@gmail.com

www.active-sport.eu



Το SUP είναι το πλέον ανερχόμενο σπορ τα τελευταία χρόνια και επεκτείνετε σε όλα τα μήκη και πλάτη ….
 Με το SUP μπορείς να κάψεις γύρω στις 800 θερμίδες την ώρα κάνοντας απλά κουπί …. Εάν κανείς Surf για μια ώρα η καύση των θερμίδων είναι γύρω στις 600 …


Η όρθια Κωπηλασία είναι μια ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ άσκηση για όλο το σώμα . Από την κορυφή έως και τα νύχια … κάθε μυς εμπλέκετε για την ισορροπία μας πάνω στο σκαφος ή κατά την διάρκεια της κωπηλασίας με το μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειας να  γίνεται από τον «πυρήνα» των μυών του σώματος. Όπως υποδηλώνει το όνομα του , οι μύες του κορμού είναι αναπόσπαστοι για την υποστήριξη και τη λειτουργία ολόκληρου του σώμα σας. Ένας ισχυρός πυρήνας είναι ένα ισχυρό σώμα!!!


‘Αισθάνεται σαν να στέκεστε πάνω σε μια μπάλα γυμναστικής, αλλά κάνοντας κολύμβηση και ποδηλασία την ίδια στιγμή!’

Windsurfers,  Kitesurfers , surfers αλλά και ιστιοπλόοι , έχουν αγκαλιάσει ανά την υφήλιο αυτό το σπορ,  λόγω του συμπληρωματικού χαρακτήρα της προπόνησης κάνοντας  SUP !

Όταν ο άνεμος είναι λίγος  ,ή τα κύματα μικρά  το SUP είναι η διασκέδαση – προπόνηση μέσα στον υδάτινο στίβο . Σε κρατάει σε απίστευτη φόρμα και έχει γίνει το must σε αθλητές του εξωτερικού που ασχολούνται με το  cross training επειδή :


  1. ·        Είναι πλήρη εκγύμναση από την κορυφή έως τα νύχια
  2. ·        Αποκτάς ισορροπία , δύναμη, αντοχή, συντονισμό, ευελιξία σταθερότητα του πυρήνα
  3. ·        Καρδιαγγειακή προπόνηση
  4. ·        Κάνεις δραστηριότητα  στην Ύπαιθρο
  5. ·        Πάνω απ 'όλα, είναι μια διασκεδαστική προπόνηση!



Στον παρακάτω πινάκα βλέπετε ποιες μυϊκές ομάδες γυμνάζεται κάνοντας SUP.




Στην αρχή ήμουν κάπως  επιφυλακτικός , κατά πόσο ήταν πραγματικά καλή άσκηση κάνοντας SUP   , όμως μετά τις 5 προπόνηση  κατάλαβα πραγματικά τα οφέλη για την υγεία μου …… απλά είναι εκπληκτικό  !!!

Υπάρχουν πολλά θετικά σημεία κάνοντας SUP , αλλά το μόνο μειονέκτημα σε αυτό το σπορ είναι ότι τα SUP σκάφη είναι σχετικά ακριβά , τα φουσκωτά ξεκινούν από τα 550 ευρώ και τα epoxy από τα 850 ευρώ αντίστοιχα . Στις τιμές αυτός προσθέστε και ένα κουπί γύρω στα 50 - 100 ευρώ . Βέβαια εάν ψάξετε για μεταχειρισμένα SUP σκάφη θα μπορέσετε να τα βρείτε σε καταστήματα στο internet ή απλά να νοικιάσετε τις πρώτες φορές  .



ΚΑΙ Το καλύτερο μέρος για το τέλος …. Δεν χρειάζεται να είστε αθλητές για να επωφεληθείτε  από την καταπληκτική προπόνηση της Όρθιας Κωπηλασίας . ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ όλους και για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης , στις  Λίμνες,  στα ποτάμια, και στις θάλασσες μας . Με το SUP , ο καθένας μπορεί να βγει, και  να απολαύσει  ένα πλήρες ‘ Πρόγραμμα Γυμναστικής ‘ και να διασκεδάσει  ενώ το κάνει !!!!!




Watersports , Rentals & sessions - Windsurfing , SUP , canoe , SUP/Yoga - Angelohori Beach - Thessaloniki 

Gsm  +306977347038 Wind

Copyriht  Συμεών Ναλμπάντογλου – Active Sport Academy , Active sport Club 1995 – 2017


Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, ή η απόδοση κατά παράφραση ή διασκευή του περιεχομένου του άρθρου  με οποιοδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηθογραφικό ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη . Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

1 σχόλιο:

  1. Πραγματικά υπέροχο άθλημα. Μπράβο κύριε Σίμο! Εξαιρετικός, συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.