Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

5 συμβουλές για να κατακτήσετε ένα στόχο στο windsurf ...


Γράφει ο Σίμος Ναλμπάντογλου 
Προπονητής ιστιοπλοΐας Windsurf
SUP  Instructor


email : info.active.sport.club@gmail.com



Ο λόγος για τον οποίο δε καταφέρνετε να κατακτήσετε τους στόχους σας στο windsurfing  δεν είναι επειδή δεν γνωρίζετε πώς να το κάνετε. Tο θέμα είναι η παρακίνηση την οποία στερήστε. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η αλλαγή σκέψης.


Σας παρουσιάζουμε 5 συμβουλές κλειδιά, για να κατακτήσετε οποιοδήποτε στόχο και αν θέσετε μέσα στο νερό .


1  1)   Μάθετε γιατί παλεύετε, βρείτε το σκοπό σας !

Προτού θέσετε έναν στόχο, ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί θέλετε να τον πετύχετε. Μήπως σας παρακινεί η ματαιοδοξία σας ;
Όλοι επιθυμούν το double forward loop όμως είναι αυτό αρκετό για να σας παρακινεί όταν οι προκλήσεις και οι υποχρεώσεις της καθημερινής ζωής αρχίζουν να μας επηρεάζουν; Στη πραγματικότητα οι λόγοι έχουν πιο βαθιά αιτία και πρέπει να τους συνειδητοποιήσει κάποιος και να τους ξεπεράσει για να μπορέσει να ακολουθήσει συστηματικά ένα πρόγραμμα.
Όταν αναγνωρίσετε το λόγο για τον οποίο θέλετε να δραστηριοποιηθείτε, σε ό,τι και αν θέλετε να κάνετε, τότε θα παραμείνετε πιο συγκεντρωμένοι στο στόχο σας.
2) Να είσαι υπεύθυνος με τον εαυτό σου.

Ένας καλός προπονητής θα σε βοηθήσει στο σχεδιασμό ενός προγράμματος, αλλά εσύ και μόνο εσύ είσαι αυτός που θα τα εκτελέσει. Στην θάλασσα είσαι εσύ και οποιαδήποτε προβλήματα παρουσιαστούν θα εμφανιστούν πρώτα σε σένα. Μην ξεκινήσετε συνεργασία με έναν προπονητή και ένα διαιτολόγο περιμένοντας να σας παρακινεί τόσο πολύ και τόσο έντονα, όσο καλά θα είναι τα προγράμματα που θα σας βγάζουν. Το κίνητρο πάντα θα είναι δικό σας και πρέπει να πηγάζει από βαθιά μέσα σας. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι οποιαδήποτε πρόοδος γίνεται ή και η οποιαδήποτε στασιμότητα ακόμα οφείλεται σε εσάς. Το να αναλάβετε αυτή την ευθύνη μπορεί να μοιάζει σαν φόβητρο, μπορείτε όμως, και πρέπει να το δείτε ως τη δική σας εσωτερική ενδυνάμωση. Να θυμάστε ότι όσο πιο μεγάλο το ρίσκο τόσο πιο μεγάλη και η ανταμοιβή και θα είναι όλη δικιά σας στο τέλος.

3) Μάθετε τα πάντα για αυτό που θέλετε να κάνετε
Πρέπει να γνωρίζετε τα πάντα για την πρόκληση που έχετε μπροστά σας και ας έχετε δει άπειρα βίντεο στο you tube …….

Ποιές είναι οι ικανότητες αυτές ή οι συνθήκες που θα σας βοηθήσουν και μέχρι πότε θα τις έχετε, ώστε να πετύχετε  τον στόχο σας ;

Όσο περισσότερο κατανοείτε τι χρειάζεται για να επιτύχετε τον στόχο σας αλλά και το τι να περιμένετε από την πρόκληση, τόσο περισσότερο έτοιμοι θα νοιώθετε.
Πρέπει επίσης να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Πρέπει να μάθετε τις δυνάμεις σας και πώς να τις χρησιμοποιήσετε ως πλεονέκτημα.

4) Σταμάτησε την υπερανάλυση……

Ενώ η γνώση είναι δύναμη το να σκέφτεσαι υπερβολικά ένα σχέδιο είναι αδυναμία … η οποία πηγάζει από το φόβο της αποτυχίας. Το να έχετε δεύτερες και τρίτες σκέψεις, σας οδηγεί στο να κάνετε αλλαγές προτού καν εφαρμόσετε τον πρώτο σχεδιασμό σας !

Δεν μαθαίνετε από αυτό κάτι και δεν έχετε πρόοδο. Όταν ξεκινάτε κάτι καινούργιο πρέπει να περιμένετε ότι θα κάνετε κάποια λάθη αλλά από αυτά θα μαθαίνετε... εξοικειωθείτε με αυτό. Να θυμάστε ότι ακόμα και αν υπάρχει μια καλύτερη προσέγγιση σε κάτι, αυτό δε σημαίνει ότι ο δικός σας τρόπος δε θα δουλέψει ….. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να περιμένετε τα πράγματα να γίνουν πιο ξεκάθαρα γιατί δεν θα γίνουν ποτέ.

5) Δέξου το ρόλο του ασθενέστερου

Πολύ λίγοι ανάμεσά μας έχουν γεννηθεί με ''φυσικά προνόμια''. Πολύ λίγοι ανάμεσά μας έχουν γεννηθεί με χαρισματικά γονίδια τα οποία τους επιτρέπουν να έχουν πλεονεκτήματα σε σχέση με εμάς από την αρχή της προσπάθειας. Για τους περισσότερους από εμάς ισχύει το ότι θα συναντήσουμε εμπόδια και δυσκολίες από την αρχή ….
Αν δεν υπήρχαν εμπόδια στη ζωή μας,  ποτέ δε θα μιλάγαμε για επιτυχίες. Υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα ανθρώπων που παρόλο ότι είχαν αδυναμίες αυτό δεν τους εμπόδισε στο να επιτύχουν. Αν τα καταφέρανε όλοι αυτοί, σίγουρα μπορείς και εσύ και ξεκίνα σήμερα …
Ο τρόπος να επιτύχεις είναι να έχεις πειθαρχία και αποφασιστικότητα για να κάνεις ότι χρειάζεται ώστε να καταφέρεις τον στόχο σου !

Δεν έχει σημασία αν κάνετε καλό ή λιγότερο καλό windsurf, έχετε χαμηλές αθλητικές ικανότητες ή οτιδήποτε άλλο θεωρείται ή αντιλαμβάνεστε ως φυσικό μειονέκτημα (είστε υπέρβαρος). Μπορείτε να τα υπερνικήσετε όλα με υπομονή και προσπάθεια.

 







Copyright  Συμεών Ναλμπάντογλου – Active Sport Academy , 1995 – 2017

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή η απόδοση κατά παράφραση ή διασκευή  του περιεχομένου του άρθρου  με οποιοδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηθογραφικό ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη . Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.