Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Φτιάξε ενεργειακή μπάρα δημητριακών για το Windsurf & SUP ...

Γράφει ο Σίμος Ναλμπάντογλου

Προπονητής ιστιοπλοΐας Windsurf
SUP  Instructor


Facebook Active sport Club

email : info.active.sport.club@gmail.com

www.active-sport.eu



Σίγουρα μπορείτε να αγοράσετε μια ενεργειακή μπάρα δημητριακών, αλλά μήπως είναι προτιμότερο να τις φτιάξετε μόνος σας; Έτσι θα επιλέξετε τα υλικά και τη γεύση που εσείς θέλετε και όπως όλα τα σπιτικά πράγματα είναι δικά μας και καλύτερα.

Δημητριακά ολικής άλεσης, σταφίδες και φυσικά ξηροί καρποί περιέχονται στη συνταγή της ενεργειακής αυτής μπάρας που θα αποτελέσει ένα από τα γεύματα της ημέρας, θα σας δώσει ενέργεια και δύναμη.

Τα υλικά: Έναμιση φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη (είναι καλύτερα να την αποφύγετε) και άλλο τόσο βούτυρο. Δύο μήλα. Ένα τέταρτο φλιτζάνι γάλα, ένα αυγό, δυο φλιτζάνια δημητριακά ολικής άλεσης, δύο φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ολικής άλεσης. Ένα φλιτζάνι καβουρντισμένα αμύγδαλα και σταφίδες και ένα κουταλάκι της σούπας σόδα μαγειρική. Για όσους αρέσκονται στη κανέλα, μπορεί να προσθέσουν όσο θέλουν.

Ετοιμασία... Τα δημητριακά τα βάζουμε στο μούλτι και τα αλέθουμε λίγο, τόσο όσο να μην γίνουν σκόνη. Άλλος τρόπος είναι να τα σπάσετε με μια καθαρή πετσέτα. Έπειτα, ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό κομμάτι του τρίφτη.

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε με το χέρι τη ζάχαρη, το βούτυρο, το γάλα και το αυγό και προσθέτουμε τα δημητριακά, το μήλο, το αλεύρι, τη σόδα και αν αποφασίσουμε και την κανέλα.

Τα ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε τα αμύγδαλα με τις σταφίδες. Προσοχή το μείγμα θα πρέπει να γίνει ομοιόμορφο. 

Σε ένα μεγάλο ταψί, τοποθετούμε χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τη ζύμη φτιάχνοντας τη τελική μορφή της μπάρας. Έπειτα ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.



Watersports , Rentals & sessions - Windsurfing , SUP , canoe , SUP/Yoga - Angelohori Beach - Thessaloniki - Greece
Gsm  +306977347038 Wind,    +306984387847 Cosmote,    +306940411147 Vodafone

Copyright  Συμεών Ναλμπάντογλου – Active sport Club , 1995 – 2018
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή η απόδοση κατά παράφραση ή διασκευή  του περιεχομένου του άρθρου  με οποιοδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηθογραφικό ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη . Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.