Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Τα καλύτερα μέρη για να ξεκινήσετε το windsurf

Γράφει ο Σίμος Ναλμπάντογλου
Προπονητής ιστιοπλοΐας Windsurf
SUP  Instructor








Ποια είναι η καταλληλότερη  παραλία για να ξεκινήσετε το windsurf ?

Το να μάθετε windsurf  είναι σχετικά εύκολο … αλλά θα πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη παραλία για να το πετύχετε  αυτό … Πως θα γίνει αυτή η επιλογή παραλίας ?



Οι καιρικές συνθήκες είναι έναν πολύ σημαντικός  παράγοντας ώστε να δοκιμάσετε αυτό το συναρπαστικό σπορ …  Είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό να ξεκινήσει κάποιος αρχάριος με έντονο κυματισμό και πολύ αέρα ….


 Το ιδανικό είναι τις 8 πρώτες φορές να ξεκίνησε με ελάχιστο κυματισμό άνεμο 1-2 μποφόρ ώστε να βρεις τις ισορροπίες του πάνω στο σκάφος να σηκώσετε το πανί και να ξεκινήσετε …


Ο γενικός κανόνας είναι να έχετε υπομονή και αφοσίωση στον στόχο σας , ήρεμα νερά και λίγο άνεμο …. Επικεντρωθείτε στον χειρισμό του πανιού και ξεκινήστε τις προσπάθειες σας σε άνετο και ασφαλές περιβάλλον .


Διαλέγοντας μια παραλία για να ξεκινήσετε το windsurfing μπορεί να είναι  λίγο απαιτητικό  ,  και σίγουρα ΔΕΝ  πρέπει  να ξεκινήσετε σε ανοιχτή θάλασσα , βραχώδης παράλιες , λιμάνια και  παράλιες με στεριανό άνεμο.

Ιδανικά θα χρειαστείτε μια παραλία που φυσάει 3- 6 κόμβους  ( 1- 2 bf ) πλάγια άνεμο ώστε να ‘ βαφτιστείτε ‘ στην ιστιοπλοΐα και στο windsurf . Οι στεριανοί άνεμοι ΕΙΝΑΙ επικίνδυνοι , γιατί ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ θα παρασυρθείτε  στα βαθιά !!!


Μην ξεκινήσετε μόνοι σας … Κλείστε τα πρώτα σας μαθήματα με πιστοποιημένους εκπαιδευτές – προπονητές , θα σας γλιτώσουν χρόνο και θα μάθετε με προδιαγραφές και ασφάλεια .




Watersports , Rentals & sessions - Windsurfing , SUP , canoe , SUP/Yoga , snorkeling  - Angelohori Beach - Thessaloniki - Greece

Gsm  +306977347038 Wind,    +306984387847 Cosmote,    +306940411147 Vodafone



Copyright  Συμεών Ναλμπάντογλου – Active sport Club , 1995 – 2018

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή η απόδοση κατά παράφραση ή διασκευή  του περιεχομένου του άρθρου  με οποιοδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηθογραφικό ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη . Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.