Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Οι Δυο (2) λόγοι που ΠΡΕΠΕΙ να ‘φοράμε’ ασφάλεια στο SUP

Γράφει ο Σίμος Ναλμπάντογλου 

Προπονητής ιστιοπλοΐας Windsurf
SUP  Instructor






Η ασφάλεια στην Όρθια Κωπηλασία είναι ένα βασικό εξάρτημα για οποίον ασχολείται με αυτήν. Για όλους τους SUPers ανεξαρτήτως τεχνικής ικανότητας , όταν βρίσκονται εντός νερού ΠΡΕΠΕΙ να φορούν ασφάλεια γιατί είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου !!!!



Εάν κατά την διάρκεια της κωπηλασίας αλλάξουν οι συνθήκες όπως , έρθει η κούραση έχετε χαθεί ή είσαστε μακριά από την ακτή , βρίσκεστε εντός θαλάσσιου ρεύματος , η ασφάλεια θα είναι αυτή που θα σας κρατήσει δεμένους με το σκάφος σας . Το SUP σκάφος είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε να σας δίνει την απαραίτητη πλευστότητα και την ευκαιρία ώστε να σας κράτηση ζωντανούς . ΧΩΡΙΣ την ασφάλεια , ακόμα και σε ένα ήπιο αεράκι ή μικρά κύματα ή θαλάσσιο ρεύμα , το σκάφος σας θα παρασυρθεί ΜΑΚΡΥΑ από εσάς μέσα ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ δευτερόλεπτα.



Ακόμα και αν χάσετε το κουπί σας, αυτό θα επιπλεύσει . Το να μείνετε δεμένος με το SUP σας , ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ πιο σημαντικό για την ασφάλεια σας . Έτσι θα μπορέσετε τε να φέρετε  το κουπί σας πίσω στο σκάφος

Οι δυο (2) λόγοι που ΠΡΕΠΕΙ να φοράτε την ασφάλεια είναι :

  • 1.     Είναι ο ασφελέστερος τρόπος για εσάς. Δεμένος με το σκάφος σας σε περίπτωση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ανάγκης .
  • 2.     Είναι θέμα ασφάλειας ΚΑΙ για τους τριγύρω αθλούμενους . Κρατάει το σκάφος δεμένο και σε κοντινή απόσταση από εσάς μετά από μια πτώση σας στο νερό , χωρίς αυτό να παρασυρθεί ΑΝΕΞΕΛΕΝΚΤΟ στην θάλασσα  , στην λίμνη   , στο ποτάμι  ή στην ακτη . Τα SUP σκάφη είναι ογκώδη και μεγάλα και μπορεί να αποβούν ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ εάν αυτά είναι ανεξέλικτα .



Κατηγορίες  ασφαλειών  για SUP .

Ασφάλεια  SUP για τα Κύματα .
Ο γενικός κανόνας είναι , ότι αυτές οι ασφάλειες πρέπει να είναι σε μήκος όσο και το μήκος του σκάφους ώστε σε περίπτωση wipe out να το κρατησουμε μακρια μας . Όταν η ασφάλεια είναι κοντύτερη υπάρχει περίπτωση το σκάφος να χτυπήσει τον αναβάτη .


Ασφάλεια SUP για ήρεμα Νερά.

Συνιστάτε ασφάλεια spiral ώστε να είναι κοντή σε μήκος . Σε περίπτωση που δεν θέλετε να φορέσετε ασφάλεια ΠΡΕΠΕΙ να φοράτε σωσίβιο σχεδιασμένο για SUP .


Watersports , Rentals & sessions - Windsurfing , SUP , canoe , SUP/Yoga - Angelohori Beach - Thessaloniki Gsm  +306977347038 

Copyriht  Συμεών Ναλμπάντογλου – Active Sport Academy , Active sport Club 1995 – 2017
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, ή η απόδοση κατά παράφραση ή διασκευή του περιεχομένου του άρθρου  με οποιοδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηθογραφικό ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη . Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.